Foutmelding

User warning: The following module is missing from the file system: demo_profile. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home/woneninbeekweide.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Architect

Het plan bestaat uit 19 rijwoningen, verdeeld over een viertal blokjes. Halverwege zit er een lichte bocht in de straat, waardoor er geen lange rij woningen ontstaat. De woningen hebben rode baksteengevels, met een witte band. Een vijftal hoekwoningen vormen hierop een uitzondering. Hierbij is het dak een kwartslag gedraaid en hebben de gevels warmbruine bakstenen. Dit is gedaan om een zo afwisselend mogelijk beeld te krijgen.

Voor de architectuur is gekeken naar traditionele voorbeelden, deze zijn getransformeerd naar de eisen van onze tijd. Onder andere zijn baksteen kaders rondom de voordeuren en enkele ramen toegepast, zoals we dat zien bij veel woningen uit de jaren ’50. Maar het totale beeld is veel afwisselender dan bij de woningen van zo’n 60 jaar geleden – saaiheid hebben we al genoeg!

Daan Lafeber
De Jong + Lafeber Architecten