Foutmelding

User warning: The following module is missing from the file system: demo_profile. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home/woneninbeekweide.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

De wijk Beekweide

Een nieuwe ontwikkeling
In samenwerking met de Gemeente Renswoude heeft De Bunte Projecten een woningbouwplan van 19 woningen, waarvan 8 hoekwoningen, ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Beekweide. De woningen variëren in kapvorm, gevelstenen, accenten en kavelgrootte. Met dit nieuwe plan wordt er weer een frisse start gemaakt met de ontwikkeling van deze woonwijk.

Beekweide ligt in het noorden van Renswoude tussen de Fliertse Beek, de Ubbeschoterweg, het Dickerijsterlaantje en Sportpark De Hokhorst. Beekweide vormt de geleidelijke overgang tussen het dorp en het buitengebied. De nieuwbouwwijk ligt dichtbij het centrum van Renswoude en is hoogwaardig ingericht met diverse speeltoestellen, prachtige groenzones en bruggen over de watergangen.

Fraaie ligging
Langs de Ubbeschoterweg is inmiddels een prachtig wandelpad aangelegd, met zicht op de woonwijk en gescheiden van het voorbijgaande verkeer.

De wegen in het nieuwe uitbreidingsplan hebben de namen meegekregen van weidevogels. Met uitzondering van de wegverbinding tussen de Ubbeschoterweg en de Barneveldsestraat, deze is genoemd: Beekweide.

Heel toepasselijke herinneringen aan wat hier in het verleden allemaal was: weide of grasland, en uiteraard de weidevogels. De 19 woningen worden gerealiseerd aan de Watersnipweide.