Foutmelding

User warning: The following module is missing from the file system: demo_profile. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home/woneninbeekweide.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Politiekeurmerk

Uw woning wordt geleverd met een certificaat van het politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De certificeringsregeling is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen, buurten en wijken.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een methode om de veiligheid in en om de woning te verbeteren. Woningen die volgens deze voorschriften zijn beveiligd, hebben aanzienlijk minder kans op een inbraak. De meeste woninginbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers die klein gereedschap gebruiken. Deze inbreker wil snel en ongezien zijn slag slaan. Door kleine aanpassingen wordt het deze inbrekers erg moeilijk gemaakt. De bereikbare buitendeuren en beweegbare ramen van uw woning voldoen aan de zogenaamde drie-minuten-eis. Dit houdt in dat zij tenminste drie minuten inbraakwerend zijn en voldoen aan de politienormen op dit gebied. Indien u wijzigingen in uw woning wilt aanbrengen dient u rekening te houden met deze eisen. Bovendien zorgt het Politiekeurmerk ook voor de veiligheid in de wijk. In veilige wijken wordt minder vaak ingebroken. Bovendien kan je huis nog zo goed zijn beveiligd, als je onderweg van b.v. station naar huis wordt overvallen, blijft er van het veilige gevoel weinig over.

Indien aan alle eisen is voldaan, wordt er een certificaat afgegeven waarmee u ook nog eens korting kunt krijgen op uw inboedelverzekering. Vanwege de seriematige bouw kan het zijn dat men wacht met keuren tot de laatste woning klaar is waardoor u certificaat enige tijd na de oplevering zal worden toegezonden. De certificaten hebben een bruikbaarheidstermijn van 10 jaar. Na 10 jaar komt de bruikbaarheidstermijn automatisch te vervallen. De woning dient dan opnieuw beoordeeld en/of aangepast te worden. U vraagt dan om een geheel nieuw certificaat.

Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl